kedd



Egy szerelem amit titkolni kell / Love to hide / Un amour a taire

színes, feliratos, francia filmdráma 2005

Rendező:Christian Faure

Szereplők:
Jérémie Renier, 
Louise Monot,
Bruno Todeschini 

A második világháború idején, Franciaországban játszódik a történet. A főszereplő Jean, édesapja mosodájának leendő örököse. Boldog szerelemben él Phillippel, aki munkásember, de próbálja a zsidókat menteni. Egy nap felbukkan Jean gyerekkori barátja, a zsidó Sara, akinek egész családját kiírtották menekülés közben. Jean haza nem viheti a lányt apja zsidóellenessége miatt, így a barátjához viszi. Phillipp szívesen fogadja. Kérdés, hogy a Jeanba hosszú évek óta szerelmes Sara hogyan viseli a két fiú szerelmét. Jean elég gyorsan tiszta vizet önt a pohárba, s Sara szereti annyira, hogy elfogadja a helyzetet. Hármójuk harmonikus barátsága töretlennek tűnik, ám Jean testvére Jacques kiszabadul a börtönből. Puszta testvéri féltékenységből, és a félreértések kegyetlen egymásutánjából következően gyakorlatilag megöleti testvérét. Kapcsolatai révén letartóztatják Jeant, hogy majd ha az előre megbeszéltek szerint kiszabadul, akkor ő a megmentő szerepében tetszeleghessen. Csakhogy Jeant egy megfigyelő azzal vádolja meg, hogy a fiú egy német tiszt szeretője. Ez abban a korba több szempontból halálos bűn. Jean munkatáborba kerül, majd egy „átnevelő táborba”. Innen kerül haza évekkel később, de a kínzások, kísérletek annyira megtörték, hogy már csak egy élő halott. Míg ő szenved a munkatáborban Phillippet a gestapo emberei megölik, Sara hozzámegy Jacqueshoz. Idővel aztán kiderülnek Jacques bűnei, a börtönben öngyilkos lesz. A film végén ugrunk egy nagyot az időben, Sara már felnőtt unokáival látogat el a Washingtoni Holokauszt Emlékműhöz, hogy emlékezzen.

4 megjegyzés:

  1. Kedves Admin!
    Filmjeid különleges élményt jelentenek számomra. A legutóbbiak is nagyon tetszettek. Nagyképűség lenne részemről, ha értékelném, vagy méltatnám őket. Mindenesetre én is hálás vagyok s köszönöm Neked. Bevallom, minden alkalommal mohón várom a következőt.
    Üdvözöllek,
    István.

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Érdeklődnék a Bedrooms and Hallways / Hálószobák és előszobák c. filmről. Át futottam a blogot de nem találtam meg. Filmmel, tudok szolgálni csak feliratom nincs hozzá. Ebben kérném a segítséged.=)

    Üdv: Ben

    VálaszTörlés
  3. Ben! a Bedrooms & Hallways c. filmhez nincs feliratom nekem sem!

    VálaszTörlés