péntek



My Normal

színes feliratos, amerikai dráma, 77 perc, 2009

rendező: Irving Schwartz

szereplők:
Nicole LaLiberte
Ty Jones
Dawn Noel 

A My Normal Natalie-ről, a fiatal Lower East Side-i leszbikusról szól, aki azon munkálkodik, hogy megtalálja az egyensúlyt az álmai és az élete között. Filmkészítésről álmodik, miközben dominaként dolgozik, ami szép lassan az életmódjává válik.

http://adf.ly/KxUgC




Ethan Mao

amerikai-kanadai thriller, 2004

rendező: Quentin Lee

szereplők:
Jun Hee Lee
Raymond Ma
Julia Nickson 

A 18 éves Ethan Mao, miután otthonról elzavarták, mert kiderült, hogy meleg, az utcán keresi a megélhetést: testét árulja idős pasiknak. Találkozik a 19 éves drogárus prostival, Remigioval, aki befogadja magához Ethant. Mivel úgy tudja, hogy családja elutazott Ethan megkéri Remigiot, hogy segítsen a holmiját elhozni otthonról. A család azonban nem utazott el, így szembesülniük kell az egymás közötti, megoldatlan problémákkal. 


http://meleg-film-felirat.blog.hu/2012/02/27/ethan_mao#more4212373


Minden nap / Every Day

Színes, szinkronizált, amerikai vígjáték, 90 perc, 2010

rendező: Richard Levine

Szereplők:
arla Gugino (Robin)
Helen Hunt (Jeannie)
Liev Schreiber (Ned)
Brian Dennehy (Ernie)
Eddie Izzard (Garrett)
Ezra Miller (Jonah)
Benita Robledo (Guillermo barátnője)

Az író Ned egyaránt frusztrált a munkájában és a magánéletében. Semmi örömét nem találja az erotikus tévéműsor szerkesztésében, szakmai sikerre vágyik. A házassága feszültségekkel terhes, és a gyerekeivel is gond van. A tizenöt éves nagyfia bejelenti, hogy a saját neméhez vonzódik, a tizenegy éves kicsi pedig mindentől fél. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a felesége, Jeannie úgy dönt, magukhoz veszi a beteg édesapját, Detroitból New Yorkba költözteti. Vajon van-e kiút Ned számára ebből a kilátástalannak tűnő helyzetből? Képes túlélni a család a válságot?



Dzsigola / Gigola

színes, magyarul beszélő, francia filmdráma, 102 perc, 2010

rendező: Laure Charpentier

szereplők: 
Lou Doillon (Dzsigola)
Eduardo Noriega (Tony)
Marie Kremer (Cora)
Marisa Berenson (Solange)
Marisa Paredes (Odette)

George fiatal, kalandvágyó lány, aki egy régi, katolikus családba született. Tinédzserként beleszeret Sybil nevű tanárnőjébe. Néhány esztendővel később Sybil öngyilkos lesz. A barátnője halálától lesújtott George alámerül a múlt század hatvanas évei Párizsának éjszakai életébe, izgalmas és vakmerő utazásra indul a Pigalle vöröslámpás negyedének különös világába. Találkozik egy nagyon gazdag, még mindig mutatós nővel, Odette-tel, aki pénzt és különféle ajándékokat ajánl neki a szexuális szolgáltatásaiért cserébe. George-ból egyfajta női selyemfiú lesz, Gigola néven.



Shank

angol, feliratos dráma, 120 perc, 2009

rendező:Simon Pearce

szereplők:
Wayne Virgo
Marc Laurent
Tom Bott 

Cal egy városi banda tagja! Titkolja másságát a többiek előtt, miközben a banda főfeje után epedezik! Jó szórakozásnak tartják a melegek bántalmazását! Míg nem Cal... 


http://meleg-film-felirat.blog.hu/2012/03/12/shank#more4312668


A sötétség útja / Mulholland Drive

színes, feliratos, francia-amerikai thriller, 145 perc, 200

rendező: David Lynch

szereplők: 
Naomi Watts (Betty Elms/Diane Selwyn)
Laura Harring (Rita/Camilla Rhodes)
Justin Theroux (Adam Kesher)
Ann Miller (Coco Lenoix)
Dan Hedaya (Vincenzo Castigliane)
Robert Forster (Harry McKnight)
Lee Grant (Louise Bonner)
Scott Coffey (Wilkins)
Billy Ray Cyrus (Gene)

A világhírű és sikeres fenegyerek David Lynch rémálma az angyalok városában folytatódik. A Mullholland Drive televíziós sorozatnak indult, úgy, mint korábban a Twin Peaks. A sorozatos heti televíziós megmérettetésre azonban Lynch izgalmas film noir-t ötölt ki, amely erotikus thriller, börleszkbe hajló tragikomédia, melodramatikus love story, szimbolikus ars poetica, szarkasztikus társadalomkritika és pszicho-horror is egyben. Hamisítatlan Lynch-mix tehát. Aztán a vágóasztalon rejtélyes puzzle-t rakott össze, amelynek megoldásához az összes motívumgazdag epizódra emlékezni kell.
A történetben minden részlet fontossággal bír - rájövünk, amikor visszafelé haladva fejtegetjük és kötögetjük a cselekményszálakat. Minden titok nyitja és kulcsa a bérlimuzin utasa, egy gyönyörű hollófekete hajú, nagyestélyis nő. Tökéletesre metszett arca Hófehérkéé, a teste Jayne Mansfieldre emlékeztet, akit mindjárt az elején el akarnak tenni láb alól. Ekkoriban landol az Ontario állambeli Deep Riverből a sejtelmes femme fatale pandanja, egy törékeny, ártatlan, szőke kis nő, kedves, naiv és optimista. A filigrán szőke Betty világrengető ambíciókkal érkezik a nagyvárosba, hogy ideiglenesen befészkelje magát színész nagynénje üres házába, amely időközben Rita rejtekhelye lett.



4 perc / Vier Minuten

színes, feliratos, német filmdráma, 112 perc, 2006 

rendező: Chris Kraus

szereplők: 
Hannah Herzsprung (Jenny von Loeben)
Monica Bleibtreu (Traude Krüger)
Sven Pippig (Mütze)
Richy Müller (Kowalski)
Jasmin Tabatabai (Ayse)

A fiatal Jenny (Hanna Herzsprung) számára véget ért az élet. Megölt egy embert. Bármikor képes lenne újra megtenni. Mikor egy 80 éves zongoratanárnő felfedezi a lány erőszakos viselkedése mögé rejtett titkait és álmait, elhatározza, hogy tanítványául fogadja, és újra előhívja belőle azt a zenei csodagyereket, aki valaha volt.
Chris Kraus második filmjében egy elképzelhetetlen kapcsolatról mesél. Traude Krüger (Monica Bleibtrau) hat éve ad zongoraórákat egy női börtönben. Eddig senki nem vette komolyan, ám amikor kezelésbe veszi az életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt és megzabolázhatatlannak tartott Jenny-t, kettejük között furcsa kötődés alakul ki. Traude felismeri a lányban rejlő tehetséget, és úgy dönt, elindítja őt egy zongoraversenyen, amit a börtön falain kívül rendeznek.