szerda


A fiúk nem sírnak / Boys Don't Cry

színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 118 perc, 1999

rendező: Kimberly Peirce

szereplők:
Hilary Swank (Teena Brandon)
Chloë Sevigny (Lana Tisdel)
Peter Sarsgaard (John Lotter)
Brendan Sexton (Marvin Thomas "Tom" Nissen)
Alicia Goranson (Candace)
Alison Folland (Kate)
Jeanette Arnette (Lana mamája)

A  poros kisvárosba egy elbűvölő fiatalember érkezik. Brandon Teena (Hilary Swank) igazi társasági ember. A helyi srácok hamar befogadják, a lányok bomlanak érte. Sikerének titka azonban súlyos teher. Lana (Chloë Sevigny), a helyi szépség is beleszeret, családja is örömmel fogadja be az álomfiút. Ám amikor kiderül a szörnyű igazság Brandonról, a becsapott közösség bosszút áll és kegyetlenségük nem ismer határokat.

kedd


Pillangó úrfi / Mr. Butterfly

színes, szinkronizált, amerikai romantikus dráma, 97 perc, 1993

rendező: David Cronenberg

szereplők:
Jeremy Irons (René Gallimard)
John Lone (Song Liling)
Barbara Sukowa (Jeanne Gallimard)
David Hemblen
Ian Richardson (Toulon nagykövet)

Kína a hatvanas évek elején. René Gallimard, a Pekingben dolgozó francia diplomata jegyet vált Puccini Pillangókisasszonyának bemutatójára. Az előadáson pillantja meg a gyönyörű énekesnőt, Song Lilinget, akibe beleszeret. Találkozik vele, majd hamarosan viszony alakul ki közöttük. Az időpont és a helyszín nem kedvez a kapcsolatuknak, Gallimard nemcsak az állását, de a biztonságát is kockáztatja, csak hogy a lány közelében lehessen. A lány mellett, aki valójában férfi és a kínai titkosszolgálat ügynöke! Gallimard rájön, hogy halálos játékba keveredett.


Aimée & Jaguar

színes, feliratos, német romantikus dráma, 126 perc, 1999

rendező: Max Färberböck

szereplők:
Maria Schrader (Felice Schragenheim - Jaguar)
Juliane Köhler (Lilly Wust - Aimée)
Johanna Wokalek (Ilse)
Heike Makatsch (Klärchen)
Elisabeth Degen (Lotte)

 
Berlin, 1943. Lilly a német birodalom ideális nőtípusát testesíti meg: míg férje a fronton szolgál, ő otthon neveli az utánpótlást, négy fiút. Biztos vágányon futó élete egy csapásra megváltozik, amikor megismeri Felice-t, az öntudatos, szabad, vagány újságírónőt. Szenvedélyes szerelem alakul ki kettejük között, leveleket, verseket írnak egymáshoz. Lillyt féltékenység gyötri, amikor szerelme órákra eltűnik, és nem ad magyarázatot. Aztán kiderül, hogy Felice zsidó, álnéven egy náci újságnál dolgozik, és információval lát el egy ellenálló csoportot. Mivel Lilly ezután is vállalja a kapcsolatot, mindketten veszélybe kerülnek.

szerda


Esküvői bankett / The Wedding Banquet

színes amerikai vígjáték / american comedy 1993

rendező/director:Ang Lee

szereplők/cast:
Dion Birney
Jeanne Kuo Chang
Winston Chao
May Chin
Ah Lei Gua
Sihung Lung
Mitchell Lichtenstein

Wai-Tung és Simon meleg pár New Yorkban. Wai-Tung szülei Tajvanon szervezkednek, hogy valami ügynökségen keresztül feleséget találjanak a férfinak, ő pedig alig győzi elkerülni a dolgot. Közben a férfi egyik házának bérlője, Wei Wei már fizetni sem tud, a fiatal festőnő nehéz körülmények közt és illegális bevándorlóként él, ezért adódik az ötlet, hogy egyszerre megoldják a két gondod. A szülők a hírre persze szinte azonnal beállítanak, alig sikerült az újdonsult feleséggel összerakni a díszleteket, miközben a barát, Simon is a házban marad, mint főbérlő. A helyzetből aztán bonyodalmak és mulatságos helyzetek keletkeznek, és a bankett végére jól megismerjük a szereplőket, és ők is egymást. A film teljesen természetesen mutatja be a meleg pár viszonyát is, nem a megbotránkoztatás a cél, a poénok sem erről szólnak igazán. A film végül egymás megértéséről szól.

The Wedding Banquet, is a 1993 film about a gay Taiwanese immigrant man who marries a mainland Chinese woman to placate his parents and get her a green card. His plan backfires when his parents arrive in the United States to plan his wedding banquet.


 

hétfő


Dostana

színes feliratos indiai vígjáték / indian comedy 2008

Rendező/Director : Tarun Mansukhani

Szereplők/Cast :
Abhishek Bachchan,
Evangelist Abraham,
Shilpa Shetty,
Priyanka Chopra

Kiadó lakást keresve melyik férfi ne hazudná gondolkodás nélkül azt a gyanakvó házinéninek, hogy az ő szíve bizony a lakásra szintén pályázó vadidegen riválisért dobog, ha ezzel rögtön az észbontó Priyanka Chopra lakótársává avanzsálhat?! Filmbéli fiaink is megteszik ezt, és ahogyan az lenni szokott, ez az egyetlen apró hazugság nagyon gyorsan mindent maga alá temető lavinává dagad.

Kunal and Sameer, two straight guys who pretend to be a gay couple to secure an posh Miami apartment, but both of them fall for their gorgeous room-mate Neha, hilarity ensures as they strive to convince one and all they are gay! While secretly trying to win Neha's heart.


vasárnap


Woodstock a kertemben / Taking Woodstock

színes, szinkronizált, amerikai zenés vígjáték, 110 perc, 2009

rendező: Ang Lee

szereplők:
Demetri Martin (Elliot Teichberg)
Imelda Staunton (Sonia Teichberg)
Liev Schreiber (Vilma)
Henry Goodman (Jake Teichberg)
Emile Hirsch (Billy)
Paul Dano (VW srác)
Kelli Garner (VW lány)
Mamie Gummer (Tisha)
Jonathan Groff (Michael Lang)

1969 nyara. A Greenwich Village-ben lakberendezőként dolgozó Elliotra nagy hatással van a melegjogi mozgalom. Ám kénytelen hazaköltözni a New York környéki Catskillsbe, mert basáskodó szülei a családi motelt a teljes pusztulás szélére juttatták: az El Monacóra egy bank készül rátenni a kezét. Amikor fülébe jut, hogy a szomszédos város mégsem ad engedélyt az ott tervezett fesztivál megtartására, Elliot felhívja a szervezőket, felajánlja a családi motelt főhadiszállásnak, hogy lendítsen a forgalmon, és megemlíti a szomszéd 600 hektáros birtokát is. A stáb beköltözik az El Monacóba, és hamarosan másfél millió ember indul útnak a helyre, mely úgy írta be magát a világtörténelembe: Woodstock.

szombat


Az utolsó nap / Le dernier jour / The last day

színes feliratos, francia filmdráma103 perc (2004)

rendező: Rodolphe Marconi

szereplők:

Nicole Garcia (Marie)
Gaspard Ulliel (Simon)
Mélanie Laurent (Louise)
Bruno Todeschini (Marc)
Alysson Paradis ( Alice)
Christophe Malavoy (Jean-Louis)
Thibault Vinçon (Mathieu)
Daniel Berlioux (Pierre)

 
Simon egy napon elindul szülei nyári villájába, hogy találkozhasson régi szerelmével, Mathie-vel. A vonaton megismerkedik Louise-zal, akit meghív magukhoz látogatóba. Közben Simon szerelmes lesz Louise-ba, a lány viszont Mathie-höz vonzódik. A szerelmi háromszög közepette fény derül Simon igazi létére, ami drámai konfliktushoz vezet.