szombat


Távol a mennyországtól / Far from Heaven

színes, magyarul beszélő, francia-amerikai romantikus dráma, 107 perc, 2002

rendező: Todd Haynes

szereplők:
Julianne Moore (Cathy Whitaker)
Dennis Quaid (Frank Whitaker)
Dennis Haysbert (Raymond Deagan)
Patricia Clarkson (Eleanor Fine)
Viola Davis (Sybil)
Barbara Garrick (Doreen)
Olivia Birkelund (Nancy)

Ugyanabban az évben, amikor Marilyn Monroe pályája csúcsán volt és megjelent Joan Baez első nagylemeze, Cathy Withaker (Julianne Moore), a Far from Heaven című film főszereplőnője a látszólag makulátlanul boldog háziasszonyok csodálatos életét éli az ötvenes évek középosztálybeli Amerikájában. A szinte már kínos gonddal kényelmesre díszített, jómódú kertvárosi otthonában, állandó mosollyal kedves arcán kedvére rendezgeti a vázákban a csokrokat, a gyerekek szépek és egészségesek, férje pedig, az ellenállhatatlan Frank (Dennis Quaid), társadalmilag megbecsült, biztos pozíciót tudhat magáénak. A vacsoravendégek és a jótékonysági rendezvények egymást váltják sima életükben.

A polgári elégedettség e "színes, szélesvásznú" ragyogó pompája mögött valahogy mégis mindenki magányos és valós belső vágyait kénytelen elnyomni. A nagyszerű Frank titkolt homoszexualitására rájön felesége, de a családot s a látszatot fenn kell tartani. Cathy vonzalma fekete kertészük, Raymond (Dennis Haysbert) iránt szintén nem derülhet ki az 50-es évek fajgyűlölő Amerikájában. Meddig hazudható vajon ez a kívül szép, belül fojtott élet? Képes-e szembeszegülni a vágyait felismerő Cathy a társadalom elvárásainak?




Meleg helyzet / Home of Phobia

színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték, 92 perc, 2004

rendező: Ryan Shiraki

szereplők:
Kaitlin Doubleday (Amanda)
Sam Huntington (Clay Adams)
John Goodman (Rodney)
Mike Erwin (Matt)
Marla Sokoloff (Marjorie)
Heather Matarazzo (Jessica)
Bryce Johnson (Tazwell)

Amanda (Kaitlin Doubleday) úgy kaphat ösztöndíjat, és ingyen szállást a Tau lányszövetségnél, ha a hétvégi bulira magába bolondít egy meleg srácot, akit aztán mindenki előtt ejt. A nőbolond Clay (Sam Huntington), és a szobatársa a diákszövetség beavató szertartása után egy szál tangában ébred az egyetem parkjában. Clay-nek nem kell nagyon rájátszania, hogy meghódítsa Amandát.

péntek


Love my Life

japán feliratos romantikus film / romantic drama 2006

Rendezte/Director: Kôji Kawano

Szereplők/Cast:
Rei Yoshii (Ichiko)
Asami Imajuku (Eri)

Eri és Ichiko két gyönyörű egyetemista lány, akik szerelmesek egymásba. Ichiko mikor elmondja édesapjának, hogy leszbikus válaszul édesapja is őszintén elmondja lányának, hogy ő is meleg valamint édesanyja is meleg volt. Eri egyetemi tanulmányaira hivatkozva párkapcsolatuk szüneteltetését javasolja. Az időszakos szakítás nagyon megviseli Ichikot, de vajon Eri képes lesz-e még időben dönteni és rendbe hozni a dolgokat.

Ichiko and Eri are two beautiful Japanese Uni students who are in a lesbian relationship. Ichiko comes out to her father who tells her he is also gay and her mother was a lesbian. Her best friend is gay too, though he has a female who is after him. Their liaison is very intense, but Eri suggests a temporary separation so she can concentrate on her law studies. The break from their affair is difficult for Ichiko to deal with. But Eri soon sorts out her priorities.

csütörtök


Fülledtség / Bound

színes, magyarul beszélő, amerikai thriller, 108 perc, 1996

rendező: Andy Wachowski, Larry Wachowski

szereplők:
Jennifer Tilly (Violet)
Gina Gershon (Corky)
Joe Pantoliano (Caesar)
Christopher Meloni (Johnny)
John Ryan (Micky)
Richard C. Sarafian (Gino Marzzone)
Susie Bright (Jesse)
Barry Kivel (Shelly)
Peter Spellos (Lou)
Gene Borkan (Roy)
Mary Mara (Sue)

Violet (Jennifer Tilly), a maffia középszintű hivatalnokának barátnője és Corky (Gina Gershon), a szomszédban lakó börtönviselt vízvezeték-szerelő nő egymás iránt érzett heves vonzalmánál csak a pénz iránti vágyódása nagyobb. Ravasz haditervet eszelnek ki a bűnszövetkezet vagyonának megcsapolására, majd a háttérből figyelik, ahogy a paranoid gengszterek egymásra kezdenek gyanakodni, s vérfürdő keretében próbálják tisztázni az ügyet. A dolog azonban mégis balul sül el: a talpon maradt, s csak látszólag nyámnyila Ceasar (Joe Pantoliano) átlát a szitán és bosszút forral.
Andy és Larry Wachowski, a Mátrix rendező-testvérpárosának már első - nem kevésbé korszakalkotó - filmjében is vadonatúj vizuális világot teremtett.


hétfő


Goldfish Memory

színes, feliratos, ír filmdráma, 85 perc, 2003

rendező: Elizabeth Gill

szereplők:
Jean Butler (Renee)
Peter Gaynor (David)
Fiona Glascott (Isolde)
Stuart Graham (Larry)
Lise Hearns (Rosie)
Flora Montgomery (Angie)

Vidám betekintés a randizás örömeibe és veszélyeibe napjaink Dublinjában. Mikor Clara meglátja Tom nevű pasiját Isoldával csókolózni, új szerelmek és szívfájdalmak láncreakciója indul el a baráti társaságban, melynek minden tagja a tökéletes kapcsolatot keresi. Van, aki házasodni szeretne, van, aki csak egy héttel előbbre tervez, de egy dologban megegyeznek: nem lehetnek meg szerelem nélkül.


http://data.hu/get/2436899/Goldfish.Memory.srt.html

vasárnap


Szerelmem nyara / My Summer of Love

színes, magyarul beszélő, angol filmdráma, 83 perc, 2004

rendező: Pawel Pawlikowski

szereplők:
Nathalie Press (Mona)
Paddy Considine (Phil)
Emily Blunt (Tamsin)
Dean Andrews (Ricky)
Kathryn Sumner (Sadie)

Phil és Mona testvérek. A helyi kiskocsma olyan számukra, mint egy fészek, az egész világot jelenti nekik. Itt iszogatnak rendszeresen, itt tengetik vad játékokkal unalmas hétköznapjaikat. Mona nagy megdöbbenésére, Phil a vallásban keres új értelmet életének. De hamarosan újabb meglepetés éri: beállít az életébe Tamsin. Mona 15 éves. Iszik, betörésekből tartja fönn magát, mellesleg pedig játékgép-függő. A kocsmában, ahol dolgozik, pocsékul mennek a dolgok. Egy véletlen folytán megismeri az előkelő családból származó Tamsint, akinek édesanyja színésznő, nővére pedig halálra éheztette magát. A sorsdöntő találkozást követően a két tinédzser eddig sem nyugodt élete végleg a feje tetejére áll. Mona Tamsinék luxusvillájába költözik, ahol a lányok vad szerelembe, a szenvedély és az erőszak csapdájába esnek, ami egész addigi életüket megváltoztatja.

szombat


Puccini kezdőknek / Puccini for Beginners

színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték, 82 perc, 2006

rendező: Maria Maggenti

szereplők:
Elizabeth Reaser (Allegra)
Justin Kirk (Philip)
Julianne Nicholson (Samantha)
Gretchen Mol (Grace)
Jennifer Dundas (Molly)

Allegra leszbikus írónő. Szereti Samanthát, ám nem akarja elkötelezni magát. Végül Samantha elunja a dolgot, és nemcsak elhagyja Allegrát, hanem egy férfival kezd randevúzni. Mindez a legkevésbé sem tetszik az írónőnek. Ám egy partin találkozik az egyetemi tanárral, Philippel, és az estét az ágyban fejezik be. Allegra úgy véli, ez nem több egy éjszakás kalandnál, ám Philipnek más elképzelése van a dologról. Még a barátnőjével is szakít, csakhogy Allegrával járhasson. Allegra azonban kapcsolatot kezd Grace-szel, nem sejtve, hogy Philip korábban a nő szeretője volt.

péntek


Elveszed az eszemet /I Can't Think Straight

színes feliratos angol filmdráma, 2007

Rendező:Shamim Sarif

Szereplők:
Lisa Ray (Tala)
Sheetal Sheth (Leyla)
Antonia Frering (Reema)
Dalip Tahil (Omar)

A rendezőnő saját önéletrajzi regényéből készült, és két lány, az esküvője elől negyedszerre meglépő, magabiztos, vonzó, jordániai Tala és a gátlásosnak tűnő indiai Leyla egymásra találását mutatja meg. Két, viszonylag empatikus apa és két teljesen hisztérikus anya bukkan fel a filmben, a szerelmi szálat pedig a főhősök testvérei (egy húgocska és egy fiútestvér) bonyolítják tovább.

szerda


La repetition

színes, feliratos, francia filmdráma 2000

Rendező: Catherine Corsini

Szereplők:
Emmanuelle Béart (Nathalie)
Pascale Bussires (Louise)
Dani Levy (Matthias)
Jean-Pierre Kalfon (Walter Amar)
Sami Bouajila (Nicolas)

Louise és Nathalie a legjobb barátok a gyermekkoruk óta. Egy összeveszést követően évekig nem beszélnek egymással, majd mikor újra találkoznak, különös kapcsolat alakul ki közöttük.


kedd


Elátkozott szerelem / Lost and Delirious

színes, kanadai romantikus dráma, 103 perc, 2001

rendező: Léa Pool

szereplők:
Piper Perabo (Pauline 'Paulie' Oster)
Jessica Paré (Victoria 'Tori' Moller)
Mischa Barton (Mary 'Mouse' Bradford)
Jackie Burroughs (Faye Vaughn)
Mimi Kuzyk (Eleanor Bannet)
Amy Stewart (Cordelia)
Graham Greene (Joe Menzies)

Mary Bradford (Mischa Barton) előkelő bentlakásos iskolába érkezik. Iszonyú honvágya van, az első pillanattól kezdve visszahúzódó és naív. Nem veszi észre, hogy két összeszokott szobatársa, Tori (Jessica Paré) és Paulie (Piper Perabo) melegek. Tori mindenben maximalista úrilány, Paulie viszont álmodozó és szenvedélyes költőpalánta. Mary be akar illeszkedni, de nem minden áron. A helyi kertésztől tudja meg a helyzetet, amely kezd kényelmetlen lenni számára. Amikor Tori-t osztálytársai ráveszik a szakításra, Paulie veszélyes játékba kezd, hogy visszaszerezze szerelmét...

hétfő


Loving Annabelle

színes feliratos amerikai filmdráma, 76 perc, 2006

rendező: Katherine Brooks

Szereplők:
Erin Kelly (Annabelle)
Diane Gaidry (Simone Bradley)
Laura Breckenridge (Colins)
Michelle Horn (Kristen)
Gustine Fudickar (Cat Pegrum)
Ilene Graff (Mother Immaculata)
Markus Flanagan (Michael)
Karen Teliha (Sister Claire)
Marla Maples (Lauren)
Greg Joelson (Barry)

Simone a Szent Teréz gimnázium megbecsült tanára, ahol egy békés és biztonságot életet él. Költészetre oktatja a lányokat, és barátjával az összeköltözést fontolgatják. Annabelle egy karizmatikus és lázadó szellemű, új diák. Az igazgató, félelmében, hogy Annabelle rossz hatással lesz a lányokra, megbízza Simone-t, hogy tartsa szemmel a lányt. Simone azonnal érzi, hogy az igazi gond nem Annabelle viselkedése, hanem a kettőjük közötti vonzalom lesz. Annabelle szenvedélye régen bezárt kapukat tár ki Simone-ban, és döntenie kell, végigjárja az utat, vagy nem lép ilyen ingoványos talajra.

szombat


XXY

színes, feliratos, argentin-francia-spanyol filmdráma, 86 perc, 2007

rendező: Lucía Puenzo

szereplők:
Inés Efron (Alex)
Martín Piroyansky (Alvaro)
Ricardo Darín (Kraken)
Valeria Bertuccelli (Suli)
Germán Palacios (Ramiro)
Carolina Pelleritti (Erika)

Alex egy 15 éves kamasz, akinek súlyos titkolnivalója van a világ előtt. Születése után egyből úgy döntöttek a szülei, hogy elhagyják Buenos Aires-t és egy elhagyatott település közelébe költöznek az urugauy-i tengerparton. A család nyugodt élete fordulóponthoz érkezik, amikor Buenos Aires-i barátaik és az ő 16 éves fiuk, Álvaro meglátogatja őket. Álvaro apja plasztikai sebész, akit tulajdonképpen Alex apja hívott meg, és mint orvosnak, számít a véleményére. A két kamasz között kialakuló furcsa kapcsolat mindkettőjük szüleit arra készteti, hogy szembenézzenek a legtitkoltabb félelmeivel. Mindeközben a faluban megindul a pletyka, és ahogy az kis közösségekben lenni szokott, Alex-et torzszülöttnek kiáltják ki és folyamatosan zaklatják.