vasárnap


Trevor szerint a világ / Holding Trevor

Amerikai romantikus dráma / american drama 2007

Rendező/director: Rosser Goodman

Szereplők/cast:
Brent Gorski,
Eli Kranski,
Jay Brannan,
Melissa Searing

Mikor elég a jóból? Ezt kérdezi magától a fiatal, jóképű és intelligens Trevor, miközben a kórházban várja a híreket az ismét heroin túladagolással bekerült barátja, Darrell állapotáról. Ekkor találkozik Ephrammal, az okos és imádnivaló orvossal. Az együtt töltött romantikus éjszaka után Trevor úgy érzi itt az ideje megváltoztatni életét és végre kirúgni Darrellt. Eközben Trevor és szobatársai, Andie és Jake (Jay Brannan a SHORTBUS-ból) megkapják HIV-tesztjük eredményét és eldöntik, nagy bulit csapnak. Ez olyan buli lesz, amit Trevor soha nem felejt el...

Young, beautiful and intelligent, Trevor (screenwriter Brent Gorski) is in a stalemate. Entangled in an unhealthy relationship with Darrell, a self-destructive heroin addict, and trapped in a telemarketing job, Trevor finds scant comfort in Los Angeles' vapid party scene, where conversation rarely rises above inquiries like "So, are you an actor?" Worse still, he and his two best friends - roommate Andie and singer Jake - are being pulled apart by boredom and discontent. At the hospital for his boyfriend's latest overdose, Trevor finds a potential new beginning in Ephram, a medical intern with ambition, a warm demeanor and strikingly good looks. After they spend a romantic evening together, Trevor seems poised to make some changes. He begins by ending his relationship with Darrell and then strives to reconnect with Andie and Jake. But what should be a joyous event - a party celebrating a negative HIV test - explodes into rage and sorrow. Darrell shows up unannounced and makes a scene, Ephram suggests that Trevor isn't ready for a commitment, and Andie, reeling from a painful revelation, kicks Trevor while he's down. Though pulled in multiple directions, Trevor remains committed to bettering his life. But first he must realize that some people are too precious to abandon. Director Rosser Goodman (That's What I'm Talkin' 'Bout, Frameline29) finds rich emotional territory in Gorski's script, keeping it both focused and raw.

hunsub:

szombat


Férfiakt / Men in the nude


színes, magyar romantikus dráma /hungarian drama 90' 2006

rendező/director: Esztergályos Károly

szereplők/cast:
Gálffi László
Kerekes Éva
Szabó Dávid
Nagy Ilona
Sinkó László
Végvári Tamás

Egy idősödő, házasságban élő író szerelmes lesz - ez még önmagában nem ritkaság. Esztergályos Károly Férfiakt című filmjének főhőse azonban egy fiatal, biszexuális fiúba szeret bele, aki ráadásul prostituált. Ez az érzés mindkettőjük emberi kapcsolataira végzetes hatást gyakorol, hiszen az érzelmek és érzékek viharába az író felesége és a fiú barátnője is belekeveredik. A film a szerelemről szól, arról az érzésről "mely egyedül tudja magáról, milyen hiábavaló, de soha meg nem rendül." Arról hogy mindent megadnánk a szerelemért, de sokszor rosszul. És ahelyett hogy magunkat adnánk, csak a másikat akarjuk elvenni. És így mindent elveszítünk végül, nem csak a másikat, hanem saját magunkat is.

An aging writer meets a boy whore, and falls in love with him...




With English subtitle!

csütörtök


Amerikai pite melegen / Another Gay Movie

Amerikai vígjáték /American comedy 2006

Rendező/director: Todd Stephens

Szereplők/cast:
Michael Carbonaro,
Jonah Blechman,
Jonathan Chase,
Mitch Morris

Amíg Horrorra akadva széria mintájára elkészült a Csajozós film, addig az Amerikai pite és a Még egy dilis amcsi film került elő és melegítették fel az ötleteket. Ezúttal az utóbbi szó szerint értendő, ugyanis mozikba került az Another Gay Movie címmel egy színes, vidám komédia, melyben négy középiskolás meleg srác köt fogadást, hogy elvesztik szüzességüket a fősuli előtt.

The film revolves around four gay teenagers: curious Andy, flamboyant Nico, jock Jarod, and geeky Griff. These four boys want to have sex, but can't find anyone to do it with. It's their graduation day and their lesbian friend Muffler's having her graduation party. The next morning, the boys make the pact to have sex before the end of the summer. Andy has his eye on the math teacher Mr. Puckov, Nico searches the Internet for a man, Jarod falls for a rival baseball player, and Griff is deciding within his crush on Jarod or his exercise teacher. In the tradition of "American Pie", "Another Gay Movie" will bring you hysterics.

szerda


Brüno

amerikai vígjáték, 83 perc, 2009

rendező: Larry Charles

szereplők:
Sacha Baron Cohen (Brüno)
Alice Evans (BBC riporter)
Sandra Seeling (Tina)
Candice Cunningham (FOX riporter)
Ben Youcef (Kaseem)

Borat, Ali G, azaz Sacha Baron Cohen újra a filmvásznon! Az amerikaiakat különösen előszeretettel megbotránkoztató színész ezúttal Brünot, egy osztrák homoszexuális divatmániás riportert alakít, aki célba veszi Amerikát, hogy ismét bolondot csináljon mindenkiből, aki az útjába kerül. Sokkoló jelenetek, hihetetlen viccek, vulgáris párbeszédek jellemzik a filmet, Sacha Baron Cohen-től már jól megszokott módon. Aki szerette Boratot és Ali G-t és kíváncsi, hogyan reagálnak a filmforgatásról és a kitalált karakterről mit sem sejtő járókelők és riportalanyok, annak a film kihagyhatatlan! És hogy hogyan kerül Brüno a kifutóra és hogyan sikerül bébit adoptálnia? Egyáltalán nem hétköznapi módon, de az majd a filmből kiderül.

hétfő


Mielőtt leszáll az éj  / Before Night Falls

amerikai filmdráma / american drama, 128', 2000


rendező/director: Julian Schnabel

szereplők/cast:
Javier Bardem (Reinaldo Arenas)
Olivier Martinez (Lazaro Gomez Carilles)
Andrea Di Stefano (Pepe Malas)
Johnny Depp (Bon Bon - Victor)
Michael Wincott (Herberto Zorilla Ochoa)
Sean Penn (Cuco Sanchez)
Jerzy Skolimowski (professzor)
Patricia Reyes Spíndola (Maria Teresa Freye de Andrade)

A fesztiváldíjas alkotás Reinaldo Arenas kubai költő és író önéletrajzi regénye alapján készült. A vidéken nagy szegénységben, de szabadon felnőtt fiúnak hamar felfedezik kivételes tehetségét és a fővárosba küldik tanulni. Húsz éves korában első kötetével országos elismertségre tesz szert. Ám hatalmas keresztet cipel a hátán: Castro rezsimjében halálos bűnnek számított a homoszexualitás, amelyet a költő (és barátai) nyíltan vállaltak. A költő sok nehézség árán emigrált Amerikába, ám az ígéret földjére már csak meghalni érkezett gyógyíthatatlan betegsége miatt...

Reinaldo Arenas (1943-1990) memoárjai alapján készült a film, a meleg kubai költő és regényíró eleinte Castro híve, majd életmódja és provokatív magatartása miatt Amerikába kénytelen szökni. Arenast az Egyesült Államokban sem a Paradicsom várta: azt a fajta szabadságot, amire vágyott, talán sehol sem találta volna meg. Reinaldo Arenas 1990-ben halt meg New Yorkban nagy szegénységben. Három évvel később adták ki memoárját ("Mielőtt leszáll az éj"), melyet a New York Times könyvkritikai rovata az 1993-as év tíz legjobb könyve közé sorolt. Kéziratait a Princeton Egyetem archívumában őrzik.



Episodic look at the life of Cuban poet and novelist, Reinaldo Arenas (1943-1990), from his childhood in Oriente province to his death in New York City. He joins Castro's rebels. By 1964, he is in Havana. He meets the wealthy Pepe, an early lover; a love-hate relationship lasts for years. Openly gay behavior is a way to spite the government. His writing and homosexuality get him into trouble: he spends two years in prison, writing letters for other inmates and smuggling out a novel. He befriends Lázaro Gomes Garriles, with whom he lives stateless and in poverty in Manhattan after leaving Cuba in the Mariel boat-lift. When asked why he writes, he replies cheerfully, "Revenge."

Cuban poet and novelist Reinaldo Arenas's life is narrated by him, in an inextricable mix of his memories, dreams, nightmares and pure fiction. He grew up as poor, naked illegitimate child, joined Castro's Cuban revolution and became an intellectual, employed in the public library. After discovering his gay sexuality, he soon shares in the regime's inconsistent persecution. His work and life become dominated by the mix of temptation, fear, betrayal and man-hunting in both senses. Finally he makes it to Manhattan, only to get caught in another trap for which there is only one tragic escape in the end.


hunsub:

csütörtök


Vízcseppek a forró kövön  / Gouttes d'eau sur pierres brulantes


színes, magyarul beszélő, francia filmdráma, 90 perc, 1999

rendező: François Ozon

szereplők:
Bernard Giraudeau (Léopold)
Malik Zidi (Franz)
Ludivine Sagnier (Anna)
Anna Levine (Vera)

Az ötvenes éveiben járó kereskedelmi ügynök, Léopold, megismerkedik a tizenkilenc éves Franzzal. Meghívja magához, ahol egy szerelmi történet kezdődik köztük. Franz Léopoldhoz költözik. Egy napon azonban bekövetkezik egy apró, jelentéktelen dolog, amelyben nem jutnak dűlőre. Ettől kezdve már nincs többé közös "mi", csak az eltérések léteznek. A zárt térben játszódó, fojtó hangulatú abszurd melodráma olyan különös, mint a címe ígéri. Nem véletlenül idézi fel bennünk Fassbinder világát, kedvelt témáit: a homoszexualitást, a másikon való uralkodást és a szadomazochista kegyetlenséget egy párkapcsolaton belül. A film forgatókönyvét François Ozon ugyanis a német rendező egy fiatalkori drámája nyomán írta, amely eddig nem került vászonra.


hétfő


Kiss the Bride

színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus vígjáték, 99 perc, 2007

rendező: C. Jay Cox

szereplők:
Philipp Karner
Joanna Cassidy
Tori Spelling
James O'Shea
Garrett M. Brown
Tess Harper
Robert Foxworth

A középiskolában Matt és Ryan barátok voltak. Sőt, több mint jó barátok. Ám az azt követő tíz évben elveszítették a kapcsolatot egymással. Matt meglepődik, amikor Ryan meghívja az esküvőjére, azon meg végképp, hogy egykori barátja egy nőt készül feleségül venni. Matt visszatér a szülővárosába, hogy megmentse barátját a másik nemtől. Nem sejti, hogy a Ryan mennyasszonyával, Alexszel való találkozás mennyire hatással lesz rá. Egészen megtetszik neki a nő. Ahogy közeledik az esküvő napja, a régi érzések felszínre törnek. Mattnek és Ryannek el kell dönteni, hogy a múltat választja, vagy a jelent.

vasárnap


Gyűlölt másság /A Girl Like Me: The Gwen Araujo Story

színes, szinkronizált amerikai filmdráma, 85 perc, 2006

rendező: Agnieszka Holland

szereplők:
J.D. Pardo (Eddie/Gwen Araujo)
Mercedes Ruehl (Sylvia Guerrero)
Michael Dillman (Eddie, 7 évesen)
Leela Savasta (Chita Araujo)
Avan Jogia (Danny Araujo)
Nolan Funk (Michael Magidson)
Greyston Holt (Jaron Nabors)

Eddie Araujo nem érezte magát jól a bőrében. Sokkal jobban szerette fölvenni az anyja ruháját, a festékével kikenni magát. Tinédzserként rájött, hogy egy női lélek lakozik benne. Amikor ezt elfogadta, az anyja beleegyezésével a nevét Gwenre változtatta, és nőként kezdte élni az életét. Tizenhét éves volt, amikor a sors összehozta három tinédzser sráccal, akik miután rájöttek, hogy valójában fiú, brutális kegyetlenséggel megkínozták, majd meggyilkolták. A bíró és az esküdtszék még sosem találkozott ilyen szörnyű bűnténnyel. A film valós történetet dolgoz fel.

szombat


Mulligans

amerikai dráma / drama 2008

rendező/director:Chip Hale

szereplők/cast:
Dan Payne
Thea Gill
Charlie David
Derek Baynham
Grace Vukovic
Amy Matysio
Nhi Do
Anthony Joseph
Calum Worthy

Tyler és Chase két főiskolás jóbarát Tyler szüleinek vidéki házában töltik a szünidőt, és egy golfpálya karbantartásána dolgoznak. Chasenek feltűnik, hogy a családban nincs minden rendben, nem mindenki az aminek akar látszani, így amikor egy hétvére kettesben marad Tyler apjával elkezdődik az érzelmek új megnyilvánulása, amelynek a vége a család felbomlásához vezet.

Two college friends take a journey home. One of them makes a mistake that may tear a family apart. Sometimes there are no second chances, sometimes there are no mulligans.


felirat a rarban!
Pass:let-twirl.blogspot.com